Anpassa din hudvård till dina behov

När du har bestämt dig för att ta hand om din hud på rätt sätt är det viktigt att du lär dig mer om dina faktiska behov. Det kan komma som en överraskning att du faktiskt behöver både dagkräm och nattkräm. Det är inte så att hudvård först blir nödvändig när du har blivit lite äldre. Om du är smart börjar du i tidig ålder med hudvården som är perfekt anpassad till dina behov.

Vilken hudvård har du behov av?

Det här är en fråga som reklam inte kan ge dig svar på. När du ser reklamfilm och läser på bloggar om fantastiska hudvårdsprodukter kan du få intrycket av att en viss produkt är för dig. Den sägs vara perfekt mot rodnader och dessutom ge en god grund till sminket.

Men hudvård är sällan så generell. Rodnader kan ha olika skäl. Du behöver använda produkter som är till för att vårda din hud just nu. Om du har problem med finnar är det inte säkert att produkten som är till för att klara av rosea även är lämplig för dig.

Det börjar med en analys

För att kunna anpassa din hudvård till dina faktiska behov bör du få en analys. Och inte en analys online av Google! Det är alltid smart att boka tid för undersökning och ansiktsbehandling. En duktig hudvårdsterapeut kan se precis vad som händer med din hud just nu. Du får sedan förslag på vad du kan göra för att till exempel behålla spänst, återfukta, minska porernas storlek, behandla mörka ringar under ögonen och mer.

Kom ihåg att få en ny analys med jämna mellanrum. Det får du enklast genom att boka in ansiktsbehandlingar hos en person som är specialist. Med tiden lär ni känna varandra och det är också bra för att anpassa din hudvård online och justera den för bästa möjliga resultat.