Bota dig själv!

Nu i förkylningstider så hoppas många på att hitta en huskur mot någonting för att må lite bättre men var hittar man bra huskurer mot förkylning? Ett vanligt knep är att gå och titta i hälsokostaffärer efter huskurer. Men dessa huskurer brukar komma med en ganska dyr prislapp – häslokost är inte speciellt billigt.

Till de flesta av våra huskurer behöver man inte köpa en massa dyr häslokost – titta lite i bloggar det finns många bloggar som tar upp huskurer mot det mesta. Man ska inte tro på allt som skrivs men många huskurer som du kan läsar om i bloggar är sådana huskurer att du ofta redan har det mesta hemma i skafferiet. Örter är vanligt i huskurer. När man köper örter till huskurer ska man inte köpa färska kryddor i butiken. Dessa örter år så hårt och snabbt uppdrivna att de har tappat all sin verkan.

Har du inte tillgång till egna färska örter så köp örter som är torkade. Torkade örter är ofta lika effektiva som färska hemmaodlade örter. Sen är det bara att börja leta efter huskurer på nätet och i böcker.

Intresset för hälsa och huskurer istället för hälsa och antibiotika har funnits länge och nu har äntligen forskarvärlden vaknat. Antibiotika har visat sin baksida – vi har antibiotiskaresistenta stammar av bakterier och antibiotika blir allt mer verkningslöst. Gamla huskurer har börjat att dammas av och forskar tittar efter aktiva ingredienser och hur huskurerna fungerar.

En gammal huskur som har slagits fast vara bättre än antibiotika är att använda tranbärsjuice för de som lätt får UVI (urinvägsinfektion). Tranbärsjuice gör urinen så sur att bakterier dör istället för att frodas. Ett glas tranbärsjuice om dagen är mer effektivt än surgörande läkemedel eller att stå på antibiotikabehandling under lång tid.

Många torkade bär har visat sig innehålla mycket antioxidanter som håller oss unga, friska och vackra längre. På senare år har bär från fjärran länder börjat att dyka upp i torkad form i våra hälsokostbutiker.

På många bloggar kan man läsa tips om hälsoprodukter och hälsokost som man kan köpa på nätet ett exempel är bloggen Hälsa och Skönhet. På Hälsa och Skönhet kan man läsa om hälsoprodukter, hälsokost och ibland lite om huskurer som du kan hitta på nätet. För många som bor på landet eller i mindre orter kan utbudet av hälsokost och ingredienser till huskurer vara svåra att hitta. Då kan man köpa på nätet i stället!