Vilken dag i veckan är bäst för hemstädning?

Om du vill ha hemstädning en dag i veckan kan det vara smart att fundera lite på vilken dag som kommer att passa bäst. En bra städfirma kan skicka städhjälp vilken dag som helst. Det går till och med att få städningen mitt i natten om du skulle vilja det. Men det vanligaste är att städaren kommer en vanlig vardag eller på helgen.

Hemstädning i början av veckan

Den som väljer att få hemstädning i början av veckan resonerar att det är skönt att få det fint och rent igen efter helgen. För familjer blir det lätt stökigt när alla är hemma. Om du vet att städhjälpen kommer på måndag kanske det känns lite lättare med stöket på söndag. Då kan du också få andra familjemedlemmar att förbereda inför städningen med upp plockning på söndag kväll.

Städning mot slutet av veckan

De som väljer att få städningen mot slutet av veckan resonerar istället att det är viktigast att det blir rent och fint innan helgen. Om ni ska ha gäster är det ju verkligen skönt att få det städat inför festen.

Hemstädning på torsdag eller fredag säkrar att fredagsmyset blir i ett rum som är rent och iordning. Det kan kännas väldigt skönt. Dessutom kommer ju städningen mot slutet av veckan att ta hand om allt stök och smuts som har skett under vardagarna och som ni inte riktigt hinner med.

Mitt emellan vardag och helg

Det går också att välja ett mellanting och få städningen på tisdag eller onsdag. Mitt i veckan innebär att det är nära förra helgen såväl som kommande. Det betyder att du på söndagen vet att det snart blir ordentligt städat och att du på fredag morgon fortfarande njuter av det rena hemmet inför helgen.

Precis vad du väljer beror på din livsstil och behoven i ditt hem. I vissa hushåll krävs det rentav hemstädning flera gånger i veckan. Då kan städningen spridas ut och fördelas på ett smart sätt som täcker alla behov i rätt tid.